Wednesday, 12 December 2012

Kerinduan

Assalamualaikum dan salam mesra 1Malaysia

Saya bukan seorang pengarang sajak atau puisi, juga bukan seorang karyawan malahan tidak sama sekali seorang sasterawan.. saya bukan pencinta yang boleh bermain dengan kata2 indah... yang membuai setiap insan yang membacanya.... saya hanya seorang wanita yang telah hilang hidup dan cuba bangkit berdiri sendiri dan sedang merangkak menuju masa hadapan... Saya ingin menjadi Pencinta Setia namun siapalah saya untuk menetapkan takdir Illahi...

Suami saya 'pergi' dan membawa sekali kehidupan saya... jiwa kosong, hidup tak terisi dan fikiran melayang! mungkin kelihatannya saya ini seorang wanita yang kuat dan tenang.... YA!!! saya tak tahu kenapa saya dilahirkan mempunya sikap, sifat dan peribadi sebegini.... Seorang yang sukar melafazkan sayang, seorang yang penyimpan perasaan.. seorang yang tamak dengan tangisan sebab tak pernah nak berkongsi kesedihan dengan insan sekeliling!

Saat 'dia' masih bersama saya, saya lupa tanggungjawab saya... saya asyik dengan keinginan saya hingga kadang2 mengabaikan hak dia sebagai suami... Tapi saya punya impian untuk bergelar 'surirumah sepenuh masa' hanya kerana ingin menjadi isteri yang sempurna di pandangan matanya. Tapi hidup dizaman yang serba pantas, serba memerlukan, zaman yang mementingkan wang ringgit, kelengkapan dan keinginan! Saya tak sanggup membiarkan setiap tanggungan digalas hanya untuk bahunya.... semoga Allah merahmati apa yang telah saya lakukan!

Kerinduan?

Rindu?

Sukar untuk saya lafazkan.. saya teramat merindui dia... merindui detik bersamanya... merindui segala miliknya... merindui tingkahnya.. merindui gurauannya... merindui sentuhan dan saya sangat2 merindui cinta saya... Pak Langz! Mak Langz rindu sangat!!!!

Apa yang harus aku lakukan untuk terus bangkit berdiri dan tak rebah dalam perlarian menuju ke sana.. apa dapat aku kembali bersamanya? hanya DIA yang lebih mengetahui....

"Ya Allah... Lindungilah suamiku, ampunkan segala dosa2nya Ya Allah... Berilah peluang pada dia untuk bersama dengan hamba2mu yang mendapat keredhaan dan yang sentiasa mendapat tempat disisimu... Bahagiakanlah suamiku Ya Allah... berilah kebahgiaan yang tak mampu aku beri sepanjang hayatnya bersamaku... Sampaikan salam rinduku padanya Ya Allah.. Hanya padamu tuhan yang MAHA MENGETAHUI, MAHA BIJAKSANA, MAHA AGUNG... KAU YANG SATU YA ALLAH tempat aku mengadu, tempat aku meratap, tempat kuluahkan perasaan, tempatku menangis, tempat aku melepaskan rindu. Hanya Kau yang mengetahui apa yang sedang aku lalui dan apa yang bakal aku tempuhi! Permudahkan jalanku... bukakan lorong2 kebenaran untuk aku lalui.... Aku berserah seluruh hidupku hanya pada-Mu Tuhan sekalian alam"

No comments:

Post a Comment